HF CONTESTING

Savez radio-amatera Srbije

Developed by: YT1WA      Consulting: YU1RA

Prijavi se (administrator)

Ko je na vezi

Danas 4

Juče 50

Ove nedelje 4

Ovog meseca 1140

Ukupno 155358

Trenutno na vezi: dva gosta i nema članova

Site "HF Contesting" je zamišljen kao mesto na kojem će se pratiti sve aktivnosti vezane za KT takmičenja u organizaciji Saveza radio-amatera Srbije kao i klubova iz Srbije koji žele da koriste mogućnosti koje pruža ovaj servis.

-Sa stranica ove prezentacije će se između ostalog moći slati takmičarski dnevnici takmičarskoj komisiji preko automatizovanog sistema za prijem dnevnika (u daljem tekstu robot). Robot radi na principu, da se pre prijema dnevnika, takmičar koji šalje dnevnik, upozorava o eventualnim greškama u dnevniku koji se šalje. Greške koje se detektuju su samo one koje ne zalaze u primljene podatke osim datuma zbog mogućnosti da se šalje dnevnik iz nekog drugog takmičenje. Takmičar ima mogućnost da u toku prijema dnevnika može poslati svoj dnevnik više puta upotrebom koda koji se dobija u mailu kojim se potvrđuje prijem dnevnika. Robot radi isključivo sa Cabrillo formatom i nekim njegovim varijantama.

-U toku prijema dnevnika svaki takmičar ima mogućnost da pogleda svoj dnevnik kako bi ustanovio dali je poslao ispravan ili neispravan, kako bi ponovnim slanjem poslao važeći dnevnik. Tek nakon isteka roka za prijem dnevnika svaki posetilac sajta ima mogućnost da pogleda sve primljene dnevnike.

-Ukoliko je takmičar, upozoren od strane robota, da dnevnik nije u Cabrillo formatu, takmičaru se pruža mogućnost da preko posebne opcije (Cabrillo kreator) modifikuje tj. pretvori svoj dnevnik u Cabrillo format prateći instrukcije Cabrillo kreatora. Dnevnik koji se pokušava prevesti u cabrillo format, u najmanju ruku mora biti takav, da su svi podaci o jednoj vezi u istom rasporedu (napr. PZ predat broj vreme...) i da budu razmaknuti bar jednim praznim poljem.

-Prezentacija pruža mogućnost pregleda rezultata (prijavljeni, nezvaničniu, zvanični) stim što se prijavljeni rezultati, obično, automatski prikazuju odmah nakon završetka prijema dnevnika.

-Preko ove prezentacije možete ostaviti svoj komentar koji je tematski vezan za KT takmičenja. Nisu dozvoljeni komentari koji se tiču ponašanja takmičara u smislu (dopisuje veze, ometa drugog učesnika i t.sl.). Iz tog razloga ova opcija je moderisana od strane administratora sajta što znači da administrator odlučuje koji će se komentar objaviti.

-Razmišlja se i o raznim drugim opcijama i uslugama koje će doprineti poboljšanju informisanja članstva o ovoj aktivnosti.

-Svi klubovi koji su zainteresovani da koriste servise koje pruža ovaj site, mogu se javiti administratoru sajta preko e-mail adrese kako bi smo se dogovorili o saradnji. Treba imati u vidu da klub-organizator takmičenja, koji želi da koristi servise ovog sajta, treba da se javi administratoru najmanje 2 meseca pre održavanja takmičenja kako bi se opcije prilagodile novom takmičenju iz razloga što svako takmičenje ima različita pravila a proces porilagođenja nije baš jednostavan.

 

Pronadji

Sledeće takmičenje

Trenutno nema ni jedno takmičenje u najavi.